Az Európai Bizottság elfogadta az ETF Európai Polgári Kezdeményezését (EPK), melynek mottója: Tisztességes közlekedés Európában – egyenlő bánásmód minden közlekedési dolgozónak! A döntés értelmében az EU 28 országában 1 millió aláírást kell összegyűjteni a következő 12 hónapban.

fair_transport_yes.jpgA „Tisztességes közlekedés Európában” elnevezésű európai polgári kezdeményezés célja, hogy véget vessen a szociális és bérdömpingbe torkolló, elfogadhatatlan üzleti gyakorlatoknak. Kérjük, hogy az Európai Bizottság biztosítson tisztességes versenyt a különböző közlekedési módok között, és származási országtól függetlenül minden dolgozónak garantálja az egyenlő bánásmódot (az egyenlő bér és munkafeltételek elvének tekintetében).
Ami Magyarországot illeti: minimálisan 15.750 aláírásra vanszükség. Az aláírások mind papír mind online formában gyűjthetőek!

Az online aláírásgyűjtő honlap itt található, magyar nyelven is: www.fairtransporteurope.eu.

A bejegyzés trackback címe:

https://munkavedo.blog.hu/api/trackback/id/tr677960654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása