A jelen szabályozás szerint csak az a munkás büntethető hatóságilag, aki irányító pozícióban van - a kormány módosítója kiterjesztené a büntethetőséget mindegyik munkásra - tudatja a Munkajog.hu.

"A munkavédelmi hatóság közigazgatási bírsággal sújtja azt a természetes személyt, aki a szervezett munkavégzés során: a) a munka egészséges és biztonságos végzésére, illetve annak ellenőrzésére vonatkozó szabályokat megszegi, vagy feladatkörében e szabályok végrehajtásának mellőzését eltűri" - olvasható ki a kormány szándéka az "egyes foglalkoztatási tárgyú törvények jogharmonizációs célú módosításáról" címmel beterjesztett salátatörvény-javaslatból.

A javaslat indoklása a következő: "azért, hogy a munkáltató felelősségén túl, a munkavállaló kizárólagos szabálytalan munkavégzését a hatóság szankcionálni tudja, a Javaslat bevezeti a közigazgatási bírság alkalmazásának lehetőségét".

Munkajog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://munkavedo.blog.hu/api/trackback/id/tr448824712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása