A LIGA Szakszervezetek idén munkavédelmi konferenciával és szakszervezeti tisztségviselőknek tartott két napos oktatással emlékezik meg Balatonfenyvesen e napról, valamint csatlakozva több európai szakszervezet akciójához, figyelemfelkeltő installációt helyez el a főváros egyik legforgalmasabb közterén, felhívva az arra járók figyelmét ezekre a kritikus számokra.

Hazánkban is jelentős számú áldozatot követelnek az egészségre ártalmas, illetve balesetveszélyes munkakörülmények. A 2008-ban ellenőrzés alá vont munkavállalók 62 százalékánál találtak a munkavédelmi felügyelők egészségre ártalmas vagy balesetveszélyes munkakörülményeket. Az előző évben naponta - beleértve a hétvégéket is - 60 munkabaleset történt, melyek közül minden harmadik nap egy halálos kimenetelű volt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://munkavedo.blog.hu/api/trackback/id/tr665300181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása