Hazánkban is jelentős számú áldozatot követelnek az egészségre ártalmas, illetve balesetveszélyes munkakörülmények. A 2008-ban ellenőrzés alá vont munkavállalók 62 százalékánál találtak a munkavédelmi felügyelők egészségre ártalmas vagy balesetveszélyes munkakörülményeket. Az előző évben naponta - beleértve a hétvégéket is - 60 munkabaleset történt, melyek közül minden harmadik nap egy halálos kimenetelű volt.

A munkahelyi balesetek száma az elmúlt öt évben nagyon enyhe csökkenést mutatott, de tavaly ismét több baleset történt, mint egy évvel azelőtt. Így továbbra is átlagosan körülbelül 20.000 munkavállaló sérül meg évente Magyarországon. Ebből 2010-ben 95 volt halálos kimenetelű.

A LIGA Szakszervezetek idén is munkavédelmi konferenciával hívja fel a figyelmet a megelőzés fontosságára.

A bejegyzés trackback címe:

https://munkavedo.blog.hu/api/trackback/id/tr365300188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása