A Klaus, a targoncás – Az első munkanap (Staplerfahrer Klaus – Der erste Arbeitstag) német rövidfilm egy targoncás első munkanapjáról. A2000-ben készült film az 1980-as évek munkavédelmi oktatófilmjeinek paródiája. Írta és rendezte Stefan Prehn és Jörg Wagner. Konstantin Graudus alakítja Klaust, Egon Hoegen a narrátor. A film valósághűségét fokozza, hogy Hoegen hangja ismerős lehet a német közönségnek vezetésbiztonsági filmekből.

A film gyorsan hírnévre tett szert, mert eltúlzott erőszakossága komikussá teszi. Több díjat nyert, 2003-ban az Anolis Entertainment DVD-n is kiadta, angol, francia és spanyol szinkronnal is. Bár a film nem tananyag a hivatalos német targoncakezelői tanfolyamokon, az oktatók gyakran levetítik, hogy feldobják a hangulatot.

 

https://www.staplerfahrerklaus.de/

A bejegyzés trackback címe:

https://munkavedo.blog.hu/api/trackback/id/tr475330506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása